Беседи за Рождество Христово организира храм „Св. Атанасий” във Варна


По инициатива на Църковното настоятелство на храм “Св. Атанасий”, гр. Варна, на 16 декември 2005 г. от 18:00 ч. се организира беседа на тема “Рождество Христово и глобалната перспектива”. Лектор е свещеник Дончо Александров. Събитието е част от Рождественските тържества в храма, които започват от тази седмица, съобщиха за Православие България от пресцентъра на Обществен комитет Православни ценности.

На 18 декември 2005 г. от 11 ч. в храма ще гостува гл. ас. д-р Мариян Стоядинов, преподавател във Великотърновския университет. Темата на неговата лекция е “Бог стана човек, за да стане човек бог”.

Кулминацията на празниците ще бъде на 25 декември, когато ще бъде отслужена св. Литургия за Рождество Христово. След службата ще се състои Рождественско поздравление от църковния хор и децата от Неделното училище при храм “Св. Атанасий” и енорийско тържество, на което са подготвени подаръци за най-малките.

Църковното настоятелство на храм „Св. Атанасий” приканва гражданите на гр. Варна да вземат участие в Рождественските празници.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...