Организират благотворителна акция „Вълшебен ден за болно дете“Източник:  Actualno.com

Нощ в палатки, конна езда, посещение на историческа забележителност, делфинариум, басейн и пикник са част от приключенията, които деца от Банско, Бургас, Горна Оряховица, Елена, Плевен, Тетевен, Казанлък и София си пожелаха.

Като всички и децата с умствени и физически увреждания имат нужда да се срещат, да играят и да общуват със света.
Поради особеностите на своето здравословно състояние те често са изолирани в своите домове и в специални дневни центрове.
"Вълшебен ден за болно дете" е дарителска акция на Фондация "Помощ за благотворителността в България", която има за цел да помогне на тези деца да споделят игрите и забавленията на своите връстници.
За част от тях това ще бъде първото излизане от семейната среда и центровете, в които се полагат специализирани грижи за тях, съобщават от организацията.
Това е второто издание на благотворителния апел в рамките на инициативата за прозрачно и отговорно дарителство "Да даряваш е чудесно".
В рамките на първата инициатива "Вълшебен ден за болно дете" 118 деца се радваха на пътешествия сред природата, екскурзии до интересни места и исторически заблежителности, езда, много игри, рисуване и рехабилитация.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...