Осем епископи са включени в листата на кандидатите за нов Старозагорски митрополитSv.SinodНа заседанието си на 2 ноември Светият Синод включи осем епископи в списъка на кандидатите, измежду които ще бъде избран новият Старозагорски митрополит.

В листата на достоизбираемите архиереи са: Месемврийският епископ Яков, Величкият епископ Сионий, Драговитийският епископ Даниил, Траянополският епископ Киприян, Браницкият епископ Григорий, Главиницкият епископ Йоан, Белоградчишкият епископ Поликарп и Агатополският епископ Йеротей.

Съгласно църковния устав, предстои да се определят дати за епархийския избирателен събор и за каноничния избор.

Участниците в епархийския избирателен събор  ще излъчат двамата кандидати, събрали най-много гласове, а в неделята след епархийския избор, в параклиса на Св. Синод, ще се проведе и окончателният вот, на който синодалните членове ще изберат един от двамата кандидати за нов Старозагорски митрополит.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...