Отбелязват Богоявление в Сандански с литийно шествие


Darik News

Тържествено хвърляне във водите на Сандански на светото разпятие ще бъде организирано по повод празника Богоявление. Това според християнския календар става на 6 януари.

Тази година община Сандански съвместно с храм "Свети Георги" организира за жителите на града и общината хвърляне на кръста във водите на басейна на спортния интернат. Началото е от 11 часа.

Литийното шествие ще бъде водено от архиерейския наместник Славчо Бочуков. Кметът на общината Андон Тотев заедно с общинското ръководство ще присъстват на празничната литургия в храма и по-късно на ритуала по хвърляне на разпятието.

Всяка година мъже от различни възрасти се хвърлят във студените води в надпревара да открият Божия кръст за здраве и берекет през годината, както повелява традицията.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Дон Кихот каза:

    Шта е македонско, све е врхот на светот:

    “Вечер”: В Битоля ще бъде построена най-голямата църква на Балканите 05 януари 2008 | 09:23 | Агенция „Фокус“
    http://www.focus-news.net/?id=n857917