Отец Дончо: На празник като Успение Богородично е нужно да бъдем изпълнени с повече добродетели


отец Дончо АлександровИзточник: агенция Фокус

"Това, което трябва да спазят християните в един изключително натоварен ден като утрешния, е да имат търпение, спокойствие и мир в своите души, тъй като струпването на много хора в храмовете винаги е изпълнено с напрежение". Това каза в интервю за радио “Фокус” – Варна говорителят на Варненската и Великопреславска митрополия отец Дончо по повод празника Успение Богородично.

“Като християни трябва да знаем, че на такъв голям празник е нужно да бъдем изпълнени с повече добродетели, да можем да прощаваме недостатъците и да знаем как трябва да се държим в храма. Тези, които са се подготвили за празника, ще вземат свето причастие и това ще бъде венецът на техния пост и добър завършек на техния постен подвиг”, допълни отец Дончо.

Във всички православни храмове ще бъдат извършени литургии в чест на празника. Очаква се много хора да дойдат в Катедралния храм, както и в старинния храм “Успение Богородично” във Варна, за да отправят молитва към Божията майка.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...