Откриват фонтан в Бачковския манастирМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. ... каза:

  Откриват фонтан в Бачковския манастир – суета, всичко е суета! За това ли отиват даренията на миряните? За да правят фонтани. Какви са тези кампании за подпомагане на манастири и светини, като средставата се използват за глупости. Каква заблуда…
  Братя, сестри, съветвам ви ако правите дарения да ги правите лично на бедните. Наще монаси си правят ансансьори и фонтани, достатъчни са фактите.

 2. diyana_nik каза:

  Скъпи братко/сестро/, -не зная какъв сте,моля ви представете се,анонимността е безличие,а вие изглежда сте огнена личност,вижте как сипете жупел в писмата си.Ние даряваме средства за слава Божия,а монасите и свещениците ги ползват също за Негова слава.Те преценяват какво е най-нужно да се направи.Дарителите не са заблудени,заблудени са невярващите с чисто сърце в Христа.Честитя ви Успението на Пресветата ни Майчица Владичица Богородица – да ви приеме под молитвения си покров и да ви закриля.

 3. toshev2006 каза:

  Дали всички дарения се употребяват за Слава Божия е въпрос с не лесен отговор. Миряните наистина даряват за Слава божия в храмовете и манастирите. Обаче, ако монасите и свещениците са „чисти“ човеци и Божии служители, ще ценят народната пара и няма да я харчат с лекота за туй-онуй. Нима не събуждат подозрение луксозните коли, екзотичните кътчета, и всякакви екстри в новото оборудване на обителите, което съсвсем не е в духа на монашеската нестяжателност, а е характерна черта на бохемството? А на Бачковската Св.Обител хич не и провървя на игумени – „от трън та на глог“, с дядо Бориса!

 4. ... каза:

  Лично за себе си немога да го приема, да дарявам и дарението ми да отива за фонтани. Фактите са налице къде отиват парите ни. Оценявам вашето смирение, но разходете се из улиците и вище просещите. А за един ансаньор, ще трябва и пвоече пари за ток да се плащат, чудно ми е за колко са го взели. Или може би е дарение. Кой знае?! Аз си предпочитам да давам на просещите. Уважавам ващо мнение като различно.

 5. chorbalan4o каза:

  аз чистосърдечно си признавам, че от доста време дарявам само гласа си на Църквата… но като се замисля и това не е малко. на този етап и една стотинка няма да оставя докато не се уверя, че ще се използва за добро, а не за лична облага на някого си…

 6. evfimiya каза:

  skromnoto mi mnenie e che dareniyata tryabva da otivat za podpomagane na nuzdaeshtite se hora. nadyavam se hotelut koito se stroi tam da ne e luksozen – nali manastir se poseshtava za da se moli chovek a ne da si prekarva vremeto v luksozna obstanovka. za igumenite ne znaya koi kakuv e, no nie nyamame pravo da gi sudim – te si otgovaryat za delata. shtom Bog e pozvolil te da zaemat tezi postove znachi ima nyakakva prichina – da ne se mesim v Negovite dela.

 7. chorbalan4o каза:

  е пък как няма да се месим? нали сме съработници на Бога? никой не ги съди игумените, просто понякога трябва да им се иска отговорност за делата.

 8. faf каза:

  СЛЕД ФОНТАНА ИДВА РЕД НА НОЩЕН ЛОКАЛ В МАНАСТИРА.ЗА БОРИС НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА