Откриват фонтан в Бачковския манастир 

Източник: Монитор

Бачковският манастир ще е първият у нас с изкуствена водна атракция. Откриването на езерото с 5-метров фонтан във вътрешния двор на светата обител ще стане утре на храмовия празник "Успение Богородично", съобщи игуменът дядо Борис.
Водното огледало с гейзер в средата и десетки струйници са част от цялостното обновяване на най-големия манастирски комплекс в Родопите. За празника е ремонтирана и трапезарията.

 

Частна фирма продължава работата по превръщането в хотел на южното крило. Според архимандрит Борис, Бачковският манастир, който е създаден преди повече от 900 години, има нужда да изтърка блясъка си на светиня на Православието.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...