Отложиха заседанието на Св. Синод, на което се очакваше решение за архим. ДионисийSv.SinodРедовната сесия заседания на Светия Синод, която трябваше да започне днес и по време на която се очакваше да се вземе решение относно съдбата на архимандрит Дионисий като предстоятел на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, бе отложена.

Причината е липсата на кворум. Дали в близките дни синодалните членове ще успеят да се съберат за кворум и кога ще се вземе очакваното от вярващи и духовенство решение относно архим. Дионисий, все още не е известно.

От сутринта пред Синодалната палата се бяха събрали вярващи в знак на протест срещу поведението на архимандрита. В очакване на синодалното решение там бяха и група негови защитници (на последните две снимки).

Sinod_Dionisii

SinodSinod

Sinod

Sinod

Снимки: Ани Василева

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...