Панихида в памет на патриарх Максим ще бъде отслужена на Архангелова задушницаНа 6 ноември 2017 г. се навършват 5 години от кончината на Негово Светейшество патриарх Максим.

По този повод на 4 ноември (събота), в съборния храм на Троянската света обител „Успение Богородично“, където е погребан блаженопочившият патриарх, от 9 ч. ще бъде отслужена заупокойна св. Литургия, а от около 10,30 ч. и панихида за упокоение на душата му.

Българският патриарх Неофит ще отслужи панихидата за приснопаметния патриарх Максим в съслужение с архиереи на БПЦ, съобщава пресслужбата на Светия Синод.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...