Папа Франциск пристига в България на 5 май



Пресцентърът на Ватикана е разпространил официалната програма за предстоящата визита на папа Франциск в България, която ще се проведе от 5 до 7 май, съобщава Радио Ватикана.

На 5 май сутринта на софийското летище папа Франциск ще бъде посрещнат от министър-председателя Бойко Борисов. Тържествената церемония по посрещането ще бъде на площада пред президентството, а след това ще се състои и официална среща между папата и президента Румен Радев.

В същия ден е планирана и срещата на папа Франциск с Негово Светейшество патриарх Неофит и митрополити от Св. Синод на Българската православна църква, както и поклонение в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“. Първият ден от папската визита в България ще завърши с богослужение от 16.45 ч. на площад „Княз Александър Батенберг“.

На 6 май, когато Българската православна църква чества Гергьовден, според планираната програма папата ще посети бежански център, след което ще замине за град Раковски, където е очакван с голямо вълнение от най-голямата католическа общност в България.

В следобедните часове папа Франциск ще се отправи отново към София – за да оглави молитва за мир „в присъствието на представители на различни религиозни изповедания на площад „Независимост“, гласи съобщението на Радио Ватикана.

На 7 май сутринта папата ще отпътува за Северна Македония.

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...