Патриархът ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен на Националния празникPatriarh NeofitНа 3 март 2016 г. България чества 138 години от Освобождението си от турско робство.

По повод Националния празник, на 3 март от 10 ч. в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, в съслужение със столичното духовенство, Негово Светейшество патриарх Неофит ще отслужи заупокойна молитва за отдалите живота си за националната свобода и благодарствен молебен за благоденствието на българския народ. След богослужението ще потегли литийно шествие до паметника на Цар Освободител, където ще бъдат положени венци.

В 11 ч. Българският патриарх ще се включи в националното честване на Освобождението на България от турско робство пред паметника на незнайния воин на пл. „Св. Александър Невски“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...