Патриархът ще присъства на клетвата на Г. Първанов утреНа тържествената клетва за встъпване в длъжност, която ще положи президентът Георги Първанов утре, ще присъства и Патриарх Максим. Церемонията ще е се състои в залата на Народното събрание.

Тържествата по случай встъпването в длъжност на новоизбраните Президент и Вицепрезидент на България ще приключат на 22 януари с военен ритуал. Ритуалът се различава от досегашните, тъй като това е първият случай, в който няма да има предаване и приемане на властта. За пръв път след 1989 г. държавният глава е преизбран.

В понеделник в чест на Георги Първанов пред храм-паметник "Св. Ал. Невски" ще има военен ритуал, президентът ще поднесе венец на Паметника на незнайния войн, а след това почетният караул ще го посрещне на "Дондуков" 2. В чест на държавния глава ще бъдат произведени 21 топовни салюта.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...