Патриарх Максим води службата за ВеликденЗа града

Патриарх Максим ще води в събота пасхалната служба за Възкресение Христово – Великден, която ще започне в 23.30 часа в катедралния храм "Св. Александър Невски". На богослужението с литийно шествие ще бъде внесен в храма Свещеният огън от Йерусалим, който ще бъде донесен от църковна делегация същия ден.

Точно в 24.00 часа Негово светейшество ще излезе на площада пред храма и ще възвести Христовото Възкресение с думите: "Христос воскресе". Събралите се вярващи ще му отговорят с: "Воистину воскресе". След това, отново вътре в храма, ще започне Светата литургия за Христовото Възкресение, която ще продължи няколко часа след полунощ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. Дон Кихот каза:

    „Благодатният огън пристига в България на две места“. – http://www.dveri.bg/content/view/6478/29/
    .
    Кой от тях е по-истинският – пловдивският или варненският? Кой изгаря и кой милва нежно? Кой преносител на кой огън има по-дълга брада и по-дебело расо?

  2. Kakvo e istina? каза:

    Моля сменете заглавието, може да се води хорото, но не и службата и не се казва служба, а Богослужение. Вие си имате служби там където си работите.