Патриарх Неофит ще отслужи молебен за успешна учебна годинаPatriarh_NeofitПразничен молебен за успех на всички преподаватели и ученици ще отслужи Негово Светейшество патриарх Неофит по повод началото на новата учебната година 2016/2017.

На 14 септември, Кръстовден, в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” ще бъде отслужена празнична света Литургия с начален час 9.30 ч.

Веднага след края на Литургията, към 11 ч., ще бъде отслужен традиционният молебен за успешно начало на учебната година. Патриарх Неофит ще отправи молитва към Бога, за да изпроси Неговото благословение и закрила над българските учители и техните ученици. Заедно с патриарха ще служат Браницкият епископ Григорий, Маркианополският епископ Константин, главният секретар на Светия Синод архим. Герасим, който е и председател на църковното настоятелство при патриаршеската катедрала, както и свещеници от Софийската епархия.

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...