Покана за храмовия празник на столичната църква „Въздвижение на Светия Кръст Господен“Две години след своето освещаване, столичната църква „Въздвижение на Светия Кръст Господен“ за втори път ще чества своя храмов празник на Кръстовден.

По случай празника храмовото духовенство отправя покана към всички вярващи на 13 септември (петък) от 18 ч. за празничната архиерейска вечерня с Петохлебие и литията с препис на чудотворната икона на Св. Богородица Всецарица (Пантанаса). Иконата ще остане в храма за поклонение.

На празничния 14 септември (събота) от 9 ч. ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия.

„За двегодишната история на храма можем да благодарим на Бога, че напътства делата на свещенослужителите и трудещите се. Под тяхно ръководство храмът се изпълни с млада и задружна енория, неделно училище и строящ се енорийски център, които ще се занимава със социална и образователна дейност. Елате всички, за да споделим радостта си от Въздвижението на Светия Кръст Господен!“, е призивът на духовенството и миряните от енорията на столичния храм.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...