Поморие ще бъде домакин на музикален уъркшопЗапознаваме швейцарци с българския фолклор и православната ни музика

В рамките на фестивала „Хорова среща Поморие 2007“ от 1 септември, в черноморския курорт започна 10-дневен уъркшоп, в който се очаква да вземат участие около 50 души. Специално за проявата пристигат диригенти от Швейцария, които още миналата година са заявили своето желание да се запознаят с особеностите на българското песенно творчество. Уъркшопът има за цел въз основа на конкретни примери да представи творческите аспекти на българската православна музика и на фолклорното ни творчество, особено харесвано по света.

Организаторите ще се постараят да образоват участниците в уъркшопа чрез практически усвоими и полезни занимания. Участниците в музикалната работилница ще изнесат самостоятелни концерти и ще имат свои участия в рамките на културните мероприятия по южното ни черноморие. Домакини на събитието са Община Поморие, читалище „Славянска беседа“ – София, със съдействието на фондация „Духовност“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

 1. Дон Кихот каза:

  Руски патриарх Алексий І:

  Из письма от 4 марта 1957 года:

  „Посылаю Вам проект письма моего П-ху Кириллу.
  Очень ценно для нас это внимание Совета, предоставляющего нам и валюту и материалы, с тем, чтобы все это было послано Болгарской Церкви от моего имени.
  Цифра же 96 т. болгарских левов, очевидно,соответствует какому-либо круглому числу в иностр. валюте. А не будет ли возможно, для округления цифр левов снять с нашего счета 5 тыс. левов, и тогда послать в Болгарию круглую сумму в 100 тысяч левов. Возможно ли это? (10)

  Прошу внести какие найдете нужным поправки в проект моего письма П. Кириллу.“ (д. № 176, л. 24 об.).