Почина дядо Генадий, игумен на Троянския манастирМоже да харесате още...

10 Отговори

 1. timoti каза:

  Отиде си , един достоен АРХИЕРЕЙ на БПЦ
  Въпреки болестите си до последно Преосвещений Генадий служеше за доброто на църквата ни и съумя в това трудно време да съгради два монастира /Чекотински и Айдемирски/ и да ремонтира основно Троянският. Прекланям се пред моят духовен старец и наставник. ПОЧИВАЙ В МИР ПРЕОСВЕЩЕНИЙ ВЛАДИКО И МОЛИ БОГА ЗА НАШИТЕ ДУШИ ! от. Тимотей

 2. Kakvo e istina? каза:

  Бог да прости дядо Генадий! Скъпи редактори мили съотечесвеници, дами и господа, братя и сестри*, в статията(съобщение) за рождения ден на епископ Тихон сте пропуснали един основен факт от неговото житие-битие, а именно, че този човек е бил женен и сега е разведен и въпреки всичко е епископ. А това с фелдшера трябва да се провери, че май е било санитар, ама айде от мене да мине. Желая му още 63 години и една особенно дълга старост, хем да се покае, хем да се очисти. И наистина ви моля да не сте манипулатори, защото това също попада под осъждане наедно с лъжата.

 3. p_stefanos каза:

  Жена му ще да е била много лоша и затова я е оставил.
  А на св. апостол Петър жена му е била добра и затова е излекувал тъща си!

 4. Kakvo e istina? каза:

  Падре, като чета написаното от Вас си мисля, че май много много каноните на църквата не ги признавате, да не би да сте протестант? Не ми се иска да ви упеквам безмислено.

 5. Дон Кихот каза:

  Бог да прости дядо Генадий, когото, между другото, аз замонаших във Врачешкия манастир. Той ме смяташе за свой духовен старец – една роля, която не приемах. Беше рядко трудолюбив и инициативен, материално и духовно шедър човек. Дарявал е много книги на Шуменския университет и е отпечатвал безплатно книги на наши преподаватели. За жалост такива хора стават все по-малко.
  .
  Тихон не е единственият неканоничен владика. Почти всички „епископи“ в България са от същия дол дренки. По-важно е защо ние си затваряме очите и ги търпим.

 6. stilijan каза:

  Бог да прости греховете му и да упокои душата му. Вечна му памет!

 7. dbachev каза:

  Известно време работех в структурата, която не признаваше Патриарха за свой ръководител, а дядо Пимен и се случваше да контактувам служебно с дядо Генадий. Настина имаше талант да прави пари, но не ги отклоняваше извън БПЦ, а всичко отиваше и се усвояваше за различни дейности в Църквата. Бог да го прости и вечна да бъде паметта му!

  А на Kakvo e istina?, бих казал: Познаваш ли го Павката, както свойски му казват, някои хора?

 8. Teodor каза:

  А бе, хора, „християни“!
  Когато почине човек се казва само: Бог да прости!
  Та дано Бог, поне по молитвите на най-искрения вярващ се смили над душата на починалия!
  Всичко друго зло е за „кокошките с бездушното им ровене в л….“!
  Страшни времена са настанали, щом и пред лицето на смъртта не си затъкваме устата за клюките!
  Бог да го прости игумен Генадий!

 9. Дон Кихот каза:

  Избрали са за игумен, без да питат никого, Дяволският епископ Теодосий на 74 години. Бог да прости Троянския манастир!

 10. Дон Кихот каза:

  изчерпателната статия:

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-05-27&article=233985