Почина писателят Димитър БожановРано тази сутрин след продължително и тежко боледуване на 34 години е починал писателят Димитър Божанов. „Отиде си рано един самороден талант и една чиста и светла душа. Нека Бог му даде покой!“, написаха близките му хора в скръбното съобщение.

Димитър Божанов е автор на няколко успешни книги („Кафе за събуждане“, „Епохата на безсмъртието“, „Розовият слон“ и др.), посветени на eзотерични идеи, но преди няколко години той преживява духовно преобръщане, откривайки истините на православната вяра.

В интервю за Православие.БГ Димитър Божанов споделя: „Илюзията, с която се сбогувах през последните години, е само една – че Бог не съществува и животът може да мине смислено и без Него. Животът без Бог за мен би бил лишен от смисъл“.

В негова памет ви припомняме цялото интервю на Дария Захариева „Изповед на един покаял се езотерик“ с писателя.

Поклонението ще бъде на 31 март (петък) в църквата „Св. Николай Чудотворец“ в родния на Димитър Божанов Разград.

Бог да го прости и да приеме душата му в селенията на праведните!

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...