Празнични богослужения във Видинска епархия


На 27 Юли (неделя) по случай празника на Св. вмчк. Пантелеймон и Св. Седмочисленици във Видинска епархия ще бъдат отслужени няколко богослужебни последования.

На 26 Юли (събота) от 17.00 ч. – Велика вечерня с петохлебие в старинния храм Св. вмчк. Пантелеймон в двора на митрополията.

На 27 Юли (неделя) от 8.00 ч. – Утреня, а от 09:00 ч.  – Света Божествена Литургия в храм Свети Николай Мирликийски чудотворец.

Богослуженията ще бъдат възглавявани от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, ректор на Софийската Духовна Семинария, в съслужение с градското духовенство, както и с духовници от епархийските манастири.

Видинска св. Митрополия кани почитаемото гражданство да вземе молитвено участие в празника.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Грешник каза:

    Нека всички да вземем участие в молитвите. БОГ е винаги с всички нас!

    СЛАВА НА ОТЦА И СИНА И СВЕТИЯ ДУХ ВОВЕКИ ВЕКОВ! АМИН!