Предстои премиерата на „Кръстът и Кремъл“Покана

Тази събота (20 октомври) ще се състои премиерата на „Кръстът и Кремъл. Кратка история на Православната църква в Русия“. Книгата ще заинтригува не само специалистите по църковна история, но и по-широк кръг читатели. Основна задача на изданието е да даде цялостна картина и обективен поглед върху ролята на Църквата в отношението на Русия със Запада.

Като следва хронологически историческите събития от X век, от Покръстването до днес, книгата се занимава със сериозни богословски теми, като отношенията между държавата и Църквата, ролята на монашеството, както и руската религиозност и теология.

Авторът Томас Бремер е професор по теология и история на Източната църква в Богословския факултет на Мюнстерския университет. Той представя интересни данни, свързани с чувствителни теми, като взаимоотношенията между руското Православие и Запада в миналото и днес – влияния, конфликти, икуменически връзки, роля на униатството и т.н. Преводач на изданието от немски е доц. д-р Емил Иванов, преподавател в Богословския факултет на СУ.

Очакваме ви!

Кога: 20 октомври (събота), 18:30 ч.
Къде: София, ул. „Проф. Асен Златаров“ 22, ателие-книжарница „Къща за птици“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...