Протестантите засегнати от „Господари на ефира“ 

В репортаж, излъчен на 13 февруари в рамките на известното предаване "Господари на ефира", беше развита тезата, че копията на Новия Завет, разпространявани безплатно от международната организация Gideon, са опасни и вредни.

С такова мнение се включи продавач в църковен магазин от Велико Търново, както и Великотърновският митрополит Григорий. В репортажа беше наблегнато, че единствено изданията на Библията на Българската православна църква, са "безопасни" и проверени.

Още на следващия ден от страна на протестантската общност бе разпространено отворено писмо, в което се изразява обида спрямо авторите на предаването. В писмото се изнасят обективни данни за дейността на Gideon по целия свят и се поставя въпросът за дискриминацията спрямо неправославните вероизповедания в България.

Можете да видите материала по-долу, ако имате инсталиран Flash на вашия компютър.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...