Противопожарни мерки в църквите в Хасковско преди ВеликденИзточник: news.bg

В Хасковска област са били проверени 105 църкви и 2 манастира за пожарната им безопасност във връзка с великденските празници, съобщи Дарик радио.

Част от констатираните нередности са били свързани с липсата на противопожарни уреди, открит монтаж на главните електрически тела и прокарване на кабели върху лесно запалими конструкции.

Връчени са предупредителни протоколи и сигнални писма, а на отговорниците на храмове са направени инструктажи.
На 9 от големите църкви за Великденските празници ще бъде осигурен противопожарен екип с автомобил, а на всички останали – дежурен служител от местната пожарна охрана.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...