Разпореждане на Софийския митрополит във връзка с епидемията от коронавирусСофийският митрополит и Български патриарх Неофит е изпратил разпореждане до духовенството и вярващите от Софийска епархия във връзка с епидемологичната ситуация в страната.

Всички храмове на територията на Софийска епархия ще бъдат отворени по време на светата Четиридесетница и в тях ще се извършват предвидените църковни богослужения. На желаещите да пристъпят към Свето Причастие няма да се отказва заради страх от заразяване с коронавирус.

„Светите тайни не могат да бъдат преносители на зараза или каквато и да е болест, а са лекарство за телесно и душевно изцеление и здраве.“ – се казва в писмото.

В същото време на вярващите се препоръчва да спазват строги мерки за лична хигиена, а на болните – да се въздържат от участие в обществено богоклужение, за да не станат проводник на зараза сред други вярващи.

Цялото църковно изпълнение е призовано да усили своя подвиг в пост, молитва, бдение, изповед и причастие с Тялото и Кръвта Христови.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...