Русенският митрополит Наум обсъди с Румънския патриарх Даниил изграждането на нов български храм в Букурещ



На 19 септември по покана на Румънската патриаршия, Русенският митрополит Наум се е срещнал с Румънския патриарх Даниил в румънската столица във връзка с предстоящото изграждане на нов български храм „Св. Йоан Рилски” в Букурещ, съобщават от официалния сайт на Русенската света митрополия.

Българският архиерей е бил придружаван от представители на българското посолство в Румъния, членове на НПО „Св. Йоан Рилски” и свещ. Кирил Синев от Русе. По време на сърдечния разговор, Негово Високопреосвещенство е запознал патриарх Даниил с одобрения проект от страна на Св. Синод на Българската църква за изграждането на храм с прилежаща сграда, където ще може да се оформи и един своеобразен културно-просветен център на българската общност в Румъния, а тяхното строителство ще се подпомогне и от българското правителство.

Румънският патриарх даде някои препоръки относно реализирането на проекта, като изрази задоволството си от благополучното развитие на процеса по изграждането на храма. Също така, от добрите връзки между нашите църкви и ползотворното сътрудничество с Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...