Русенският митрополит Неофит отслужи св. Литургия в Гюргево


На 24 април, Светли понеделник, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит взе участие в тържествата по случай празника на гр. Гюргево – Гергьовден. Румънската православна църква отбелязва деня на св. Георги на 23 април, но поради съвпадението му с Възкресение Христово празникът беше изместен на първия ден след Пасха.

Митрополит Неофит отслужи св. Литургия в катедралния храм на града "Успение Богородично" в съслужение с Преосвещения Гюргевски епископ Амвросий, в молитвеното присъствие на кмета, префекта, председателя на общинския съвет, други официални лица и множество християни.

След празничния обяд митрополит Неофит посети по покана на епископ Амвросий село Била, което е населено само с българи. В късния следобед българският архиерей отпътува за гр. Русе, като до границата беше изпратен от Гюргевския епископ.

Очаква се епископ Амвросий да вземе участие в тържествата по случай празника на Русе – 6 май.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...