Русенски митрополит Неофит: Стоим до Вас в тези дни на траур и молитвено Ви подкрепяме


Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит изпрати до кмета на община Бяла, г-н Кольо Келерджиев, съболезнователно писмо по повод трагичната катастрофа на 7 декември, в която загинаха 18 души.

В писмото се казва:

Уважаеми г-н Келерджиев,

Тежка скръб е обхванала сърцата ни в този момент, когато преживяваме трагичната автомобилна катастрофа при гр. Бяла на 07.12. т.г. където загинаха невинни хора и мнозина бяха ранени.

Човешкият живот е изпълнен с трудности и изпитания, които трябва да понесем с висок дух и крепка воля, за да бъдем полезни и организирани при оказването на необходимата помощ и грижа както за пострадалите, така и за утеха на техните близки. Вие изпълнихте с достойнство своя дълг и молим да приемете нашата дълбока благодарност. Стоим до Вас в тези дни на траур и молитвено Ви подкрепяме. Пред безжизнените тела на починалите се молим за упокоение на душите им, за удостояването им с Царството небесно, за ранените – скорошно оздравяване, за близките тиха скръб и блага утеха с вяра във вечния живот.

В скръбта с топли чувства и благословение,

† Русенски митрополит Неофит

08.12.2006 г., гр. Русе

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...