Светият Синод на БПЦ иска спиране на филма “Шифърът на Леонардо”


Светият Синод  на Българската православна църква разпространи официално изявление, с което настоява за спирането на филма "Шифърът на Леонардо", чиято премиера в България трябва да се състои на 19 май.

Отношението ни към филма "Шифърът на Леонардо" е отрицателно и ние искаме спирането на прожекцията на филма. Това е становището на Светия Синод, което бе прието по време на днешното заседание.

„Както и други държави са изразили такова становище, не е редно такъв богохулен и кощунствен филм да се представя и някои неукрепнали във вярата могат да се съблъзнят от това. Не цитирам точно становището, но това е най-общо” – това е заявил Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит след днешното заседание.

Филмът “Шифърът на Леонардо” беше прожектиран за първи път вчера на откриването на фестивала в Кан.

интервюта
коментари
протестите
медиен архив (за регистрирани потребители)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Freiheit каза:

    Наскоро гледах по канал Дискавъри (известен канал – английски) предаване , в който разследваха историята на филма (Шифърът …).
    В едночасовото предаване категорично и безусловно опровергаха целия филм , като посочиха доста доказателства.Показаха от къде Дан Браун ги е съчинил такива, а именно от подобно романче на не помня кои автори „Светата кръв и Светия Граал“. Аз признавам , че не съм чел книгите нито съм гледал филмите, но от този документален филм на Дискавъри добих представа, що за „хит“ е прословутото творение на Д.Б.