Светият Синод се обяви в защита на факта на съществуването на ХолокостаМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. srebrova каза:

  Дали е съществувал холокауст или не, дали е бил насочен срещу евреите или не само, е едната страна на въпроса.
  Но да караш цял свят да се чувства виновен е друго нещо.
  И защо ние трябва да сме горди/подчертавам/, че сме спасили българскитев евреи от избиване!И да се бием в гърдите! Добрият самарянин от Евангелската притча е помогнал без да бие барабана.

 2. Jessie каза:

  И защо ние трябва да сме горди/подчертавам/, че сме спасили българскитев евреи от избиване!
  …Ами защото в Талмуда пише нещо, което в произволен цитат звучи по следния начин „Спасиш ли един само човешки живот, ти спасяваш целия свят“…А колкото до самарянина и барабана – когато България е спасявала своите евреи, не го е правила, за да се хвали с добротата си, вярвам, никой не се е и замислял колко ще сме горди след 60 години… Също както е постъпил и самарянинът…госпожице!
  А Вие, ако не желаете да се радвате на спасените животи, никой не Ви задължава да правите това.

 3. Idiot каза:

  Казано е, че който народ забравя историята си, е осъден да я преживее. Какво да кажа за тези, които я преправят както си искат?
  Яка им душа! Има много да патят!

 4. Владислав каза:

  Злоупотребата с фактите не е причина да се отричат самите факти. Както много пъти все повтарям – хора, не се бойте от фактите; бойте се от грешното им тълкуване, от злоупотребата с тях! Наистина, масовото избиване на евреи не е основание да се представят те за „народ от мъченици“ – повече от който и да е друг народ. Защото масово са избивани и арменци, и индианци, и мн. други, които обаче не се опитват сега да извличат дивиденти от това. Но какво – хайде пък, да им „бием контрата“, като отречем самия факт, че са избивани! Нищо не оправдава лъжите. Само се замислете кой стои зад тезите, че „холокост не е имало“- ирански и др.под. (ислямски) религиозни злодеи. Те с какво са „по-добри“ от ционистите?… Защо трябва толкова лесно да им се вярва? Мисля, че няма нужда от крайности.
  Никой не бива да бъде съден за това, че например отрича съществуването на холокоста. Всеки си има право на мнение. В някои страни самото изказване на подобно мнение се смята за престъпление. Чудно ми е защо, след като не е такова отношението към геноцида на арменците?… Но пък и ние не бива да сме толкова лесно манипулируеми тъпи биологични единици! Едва ли не довчера всички -не вярвахме, а знаехме!- че фашистите масово са избивали европейските евреи; а днес това вече не е модерно да се вярва. Хайде- ще го отречем! А и защо ли не? Колко много други неща отрекохме, ето ни още едно… „Нови открития“ се появиха изведнъж ей-тъй, „от нищото“. „Нови истини“ от „висотата на историята“. Да бе, да! Срамота…

 5. Альоша каза:

  Искам да коментирам коментара на Джеси, а именно, че юдеите (а не евреите), които са написали талмуда, за хора признават само тях си, а
  останалите са по-долна категория същества – говеда, гои. Затова не важи за всички тази фраза – за света и спасяването:-)
  А наказанието за един шанар по лицето на юдеин от друговерец е …смърт, пак според Талмуда.
  Но въпроса тук е, че нашия Синод без да го натискат той звъни. Според другия лаф – правят се на по-католици от папата.
  Може би ги е страх да не ги упрекнат в антисемитизъм!? Нищо ново.
  Аз пък обвинявам светия Синод и политиците ни в духовен и социален геноцид и холокост над 6 милиона българи в България!!!
  Господи помилуй!

 6. Владислав каза:

  Втората част, от „Но въпроса тук е…“ по-добре да не я беше писал… Защото строгите и смели обвинители (като тебе) на Страшния съд ще получат от Бога най-страшното – справедливост. Всичко, което са заслужили, но и нищо повече от това. Тежко им на такива хора.