Светият Синод се обяви в защита на факта на съществуването на Холокоста



Източник: News.bg

Светият Синод на Българската православна църква издига глас в защита на историческата истина за съществуването на Холокоста по време на нацизма с избиването и унищожаването на шест милиона евреи в цяла Европа.

Това се посочва в изявление на Светия Синод, цитирано от БТА, по повод състоялата се конференция на 11 и 12 декември в Техеран, на която са обсъждани доказателствата за съществуването на Холокоста.

Светият Синод призовава цивилизованото съвременно общество да не допуска подобно издевателство над човешката личност без разлика на раса, народност, език и вяра в името на Божията правда, човешкото достойнство и тържеството на мира и на добрата воля между народите.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...