Св. Синод насрочи дата за избор на Русенски митрополитНа днешното редовно заседание на Светия Синод, Негово Светейшество патриарх Неофит подаде оставка като временно управляващ Русенска епархия.

Архиереите определиха Доростолския митрополит Амвросий за временен наместник на Русенската епархия, който да подготви епархийския избирателен събор.

Епархийският събор, който ще посочи двамата кандидати за Русенски митрополит от листата с достоизбираеми епископи, ще се проведе на 16 март 2014 г., а изборът между двамата кандидати, който ще бъде определен от синодалните членове, ще бъде на 23 март 2014 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...