Седмицата на православната култура в София ще бъде открита с представяне на „Царството вътре в нас“ и концерт на хор „Спасение“Екипът на издателство „Омофор“ ви кани на официалното откриване на Седмицата на православната култура в София. Вечерта ще бъде посветена на една стойностна книга, разкриваща дълбочината на православната вяра, и на красотата на православната музика.

В рамките на събитието очаквайте:

Представяне на книгата ЦАРСТВОТО ВЪТРЕ В НАС на Диоклийския митрополит Калистос (Уеър)

В книгата митрополит Калистос води читателя по пътя към скришните стаи на човешката душа, „тъй като царството вътре в нас и Царството на бъдещия век са едно и също нещо“, към тайнството на православния опит от покаянието, към чудото на вярата като усещане на удивление, но и към някои богословски проблеми, свързани с православния праксис, с богослужението на Църквата, с изпитанията на духовното наставничество и молитвата.

Впечатления за книгата ще споделят:

Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп
викарий на Софийския митрополит

 

 

 

Андрей Захариев
доктор по философия, журналист, преподавател в Пловдивския университет

 

 

 

и

Концерт с църковни песнопения на хор СПАСЕНИЕ при столичния храм „Св. Параскева“ с диригент Нели Трошева

Хорът е носител на престижни международни отличия, единственият български ансамбъл, пял в прочутата катедрала в Кьолн, с множество европейски турнета.

Къде: Софийска градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко“ 1).
Кога: 7 октомври (понеделник), 18.30 ч.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК

Програмата с всички събития на Седмицата може да видите тук.

 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...