Сливенският митрополит е трогнат от вниманието на националиститеМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. evfimiya каза:

  Phu! Tryabva da obichame vsichi hora – nyama pravoslavni ili drugoverci. Vsichki sme Bozi suzdaniya. I kakvo shte dokazem – che sme po-dobri?

 2. klioskov каза:

  Идеята на партия „Атака“ е добра! Странно защо, все още има хора които не са разбрали за решението на Св.Синод, че дадената от Ст.Загорския митрополит титла АРХОНТ – е недействителна и БПЦ няма в традицията си подобна практика. Ако уважавате родната си Православна църква не е редно да назовавате г-н Евродепутата с „архонт“.

 3. Альоша каза:

  Това е рефрен от песен на „Тоника СВ“. Да обичаме не значи да сме мекушави и прекалено толератни – неща, които аз умея много добре:-)
  За да ни уважават трябва да си защитаваме интересите, а не да угаждаме всячески на силните и хитрите. А що се отнася до арките те няма да ни направят по-православни!
  За да обичаш значи да се жертваш, а не да жертваш народа си, както правеха „цивилизованите“ ни политици. А защитата на народа във всички аспекти е дълг на всяка „обществена“ личност!
  България бяга по тъч-линията на православието.:-)

 4. toshev2006 каза:

  „Б“олен Сидеров отдавна показа, че в душата си няма нищо общо нито с Христовата любов, нито с православието, нито с Господа, освен, че е сътворен от него, като всички др.хора.
  За „Атака“ и сие, православието е само камуфлаж на агресивният им „национализъм“ с неясно съдържание. това, че Сидеров се е оградил с псевдо пристияни, като Сл.Бинев, дето беше /или още е/ собственик на стриптийз клубове, още повече подчертава тяхната религиозна извратеност. А тожва дето го направиха архон, бе поредната глупост на д.Галактион, и проч…..глупости,глупости…без край..

 5. proben каза:

  Как стана така, че всяка налудничава група или личност вече най-безпроблемно си получава благословия от българските архиереи? Кога ще се чуе, че някой владика е благословил нещо разумно и полезно? Митрополитът, преди да се затрогва от вниманието на Сидеров (срам!), да му беше напомнил онази част от Евангелието, където се казва „Няма вече нито елин, нито юдеин…“ и т.н. Има неща, които стоят по-високо от родолюбието, колкото и да се опитват да забравят това нашите владици.

 6. svetlio каза:

  Подкрепям горните мнения. Искам само да допълня, че по идеята на Сидеров нашето православие трябва да се изразява в символите и външните знаци, а не в душите ни. Ако един турчин влезе в страната и я опознае, ще види не земя на православието, а на екстрасенсите и вяра в някакво неопределено Добро. Това е нашата толерантност – като нямаме строги принципи, приемаме всякакъв друг мироглед и култура.
  Арката може де се тълкува и като комплексарщина относно това неверие в народа и като агресивен ход срещу враговете на Сидеров и по други начини. Бог се нуждае от арка в нашите души, а не като предмети по граници. Сидеров това сигурно много добре го знае, като се имат предвид отличните отзиви за неговата започнала и незавършила подготовка по богословие, но явно е умел манипулатор на общественото мнение и наистина популист. А на въпрос про СКАТ от неговите съпартийци как ще защитава православието, Слави Бинев смотолеви нещо неопределено, стигащо до атеизъм като се замисли човек и издаващо пълната му неподготвеност по въпроса. Дали не е трябвало предварително да съгласува отговора си с духовния си наставник или дядо Галактион направо да говори от негово име, щото Бинев е мнооого зле.
  С две думи: да страним колкото е възможно от политиците. Който се надява на тях ще се посрами, а който се надява на Бога – никога.

 7. ... каза:

  е само политиците ли? И към тези коиото са с тях, а то и тези епископи и разни такива са с тях.

 8. proben каза:

  Да се използват символите на Православието като кукиш, размахан към мюсюлманския свят, е проява на комплексарщина. Жалко, че духовници се връзват на такива чалгаджийски изпълнения. Такава кичерия има над Скопие – светещ кръст, поставен нарочно да дразни албанците. Ако това е всичко, което може да роди архонтската глава на Слави Бинев, язък за изядените прасета в Старозагорска митрополия.

 9. kriiistt каза:

  Сидеров, е прав требе да браним националните интереси, да пазим верата си в БОГ като зеницата на окото си.Това не требва да става с цената на позиране или с маската на измите(национализам,патриотизам…)ако ме разбирате…Какво означават те?Нека всеки от нас издигне арка на православието в душата си.Тогава такива арки нема да пречат и може би нема да има нужда от тех.Но никои не говори за това.

 10. sandi каза:

  Kойто не му „стиска“да не ми се прави на толерантен, ами да се „забива“ в нишата си и да си трае! Там им е местото на страхливците, в килера.

 11. melestorm каза:

  Стига с този „архонт“.Този прост човек, медийте го издигнаха, като голяма работа.Никакъв архонт(каквото и за него да значи това) не е!