Социалният министър Деница Сачева инициира разговори за новото социално законодателствоНовият социален министър Деница Сачева има намерение да започне разовор с парламентарните групи, представители на нестопанските организации и потребителите на социални услуги относно новия Закон за социалните услуги.  Тя заяви също, че и до Светия Синод на БПЦ е изпратена покана за среща, на която да бъдат обсъдени опасенията, изразени от Синода в становище по повод промените в социалното законодателство.

На брифинга в Народното събрание в сряда министър Сачева съобщи, че социални услуги в България съществуват от 15 години и само 15 процента от тях се осъществяват от нестопански организации. Останалите 85 процента от социалните услуги се изпълняват от общините. Тя изрази мнение, че не трябва да се проявява високомерие към страховете на хората и формулира като цел на бъдещите разговори  „да се преборим със страховете на хората“. Министър Сачева не кометира възможност да бъде променен законът, така че да отпаднат опасенията на критиците му. Тя изрази намерение да бъде сезирана прокуратурата, ако се установи, че има съзнателна злоупотреба със страховете на хората, както и употреба на антиевропейска реторика и желание да се разруши социалната система.

Министър Сачева посочи, че очаква отговор от Светия Синод на БПЦ, и че в началото на следващата година дискусии по закона  ще бъдат проведени в редица области в България.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...