Съвременно гонение срещу християнитеВ този брой на „Вяра и общество” тази събота Ви предлагаме: 

  • 70 г. след първите процеси срещу Евангелските църкви в България – памет за хората, които пострадаха невинни заради вярата си. За методите на атеистичния режим да подчини и сломи християните в България след 1944 година, за скалъпените обвинения и за съдбата на осъдените,  Горан Благоев разговаря с  Грета Ганева и Влади Райчинов от Обединен Евангелски църкви. Научете и как държавата се възползва от контактите на протестантските пастори със Западна Европа за облекчаване на клаузите на мирния договор с България през 1947 г., но след това забрави помощта им… 
  • Жената-християнка в съвременния свят – мисия (не)възможна? – в навечерието на Благовещение наш гост е богословът Мария Иванова. С нея ще разговоряме за евангелското събитие, което възпоменава празника; за неговото послание; за смисъла той да се чества и като Ден на майката; за изпитанията и предизвикателствата към съвременната жена да следва пътя на Божията майка… 

Вашите въпроси по темите на предаването може да зададете предварително във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата ни в сайта www.bnt.bg, а също и на редакционния ни телефон 02/814 2175 – в събота до 13.30 ч.

В предаването ще видите още:  

  • Хранете сираци в моя памет – за неизпълнената част от завещанието на Иван Евстратиев Гешов, един заможен българин, невероятна ренесансова личност и преди всичко християнин – милодърден и щедър. 
  • Божествената светлина, която може да бъде съзряна от всички – разказ за св. Григорий Палама и неговото учение по повод почитта, която отправя към него Църквата на втората неделя от Великия пост.       

Очакваме ви както обикновено по БНТ 1 и тази събота,  23 март от 14.00 часа.

Екипът на „Вяра и общество”

Please follow and like us:

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ:

Споделете в социалните мрежи