ТД на НАП – Русе в ролята на евангелистка църква – „оздравява“ болни и сакати надарени


Източник: ruseinfo.net

Твърде любопитна информация представи днес директорът на ТД на НАП – Русе Л. Димитров по време на пресконференция. Тя показва благотворното влияние на институцията върху данъкоплатците от Русенско.

Създава се даже впечатление, че действа като евангелистка църква, тъй като "оздравява" болни и сакати дарители. Вследствие на бързите и професионални действия на тамошните служители се оказало, че за 6 – месечието десетки надарени лица са се върнали към нормално съществувание без божията помощ..

Декларациите, които се предоставят за възстановяване на данък по т. нар. дарения на болни и хора с увреждания, показали разминавания. Доказването на подписи на надарението е въпрос на експертиза, но цифрите засега сочат, че около 60 надарени изведнъж вече не са такива.

Подадени декларации към 30 юни предимно по чл. 41 от ЗОДФЛ са 13 060. Те са възстановяване, а със суми за дарения са 1 170.

При проверки досега са разкрити 87 лица, подали декларации, на които е отказано признаване на дарения. От тях 56 са "оздравяли" изведнъж. Те нямат документи от ТЕЛК за болест или степен на инвалидност или по – точно е изтекъл срокът за инвалидност. Дарителите на свой ред имали непогасени данъчни и осигурителни задължения, поради което не могат да даряват.

Последните ще внасят данъци в двоен размер с лихви. При виновно поведение документите се изпращат в прокуратурата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...