Трапезария за бедни бе открита в Ловеч по инициатива на митрополит Гавриил


Източник: Дарик

Безплатна трапезария беше разкрита по инициатива на Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил. Веднъж седмично на бедните ще бъде осигурявана храна, която могат да получат в двора на катедралния храм “Света Троица” в Ловеч. Капацитетът на безплатната трапезария ще е около 150 души.

Трапезарията ще съществува благодарение на дарения. Ловешкото военно поделение с началник подп. Гриша Генов е дарило вече подвижна полева кухня. Има запас от основни хранителни продукти, дарени от Християнското православно дружество в Атина още в края на миналата година.

По 20 хляба седмично ще доставя безплатно ловешка фурна. Ловчанският владика ще проведе разговори с местни месопреработвателни фирми за подкрепа на благородното начинание.

Идеята е да дадем капчица надежда и любов на нуждаещите се. А и по този начин ще изпълним една от основните Христови повели – милосърдието, каза отец Любомир Казашки.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...