Благодатният огън отново в България



Източник: Обществен комитет Православни ценности

За втора поредна година Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, придружен от протойерей Стоян Махлелиев ще донесе Свещения огън от Светия гроб Господен директно от Йерусалим във Варна. На летището в морската столица от благодатния огън ще могат да вземат духовниците от цялата страна.

На площада пред Катедралния храм – паметник “Свето Успение Богородично”, свещеният огън ще бъде посрещнат по протокола за посрещане на държавен глава, каквато е практиката в Гърция. Духовият оркестър на Военноморските сили ще изпълни националния химн в присъствието на официални лица. Шпалир от свещеници от всички храмове в града, военни със запалени факли и ученици в национални носии ще посрещнат тържествено благодатния огън.

Духовниците ще отнесат свещения огън във всички храмове на град Варна, от който миряните ще могат да си запалят свещите за Възкресение Христово.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...