Ученици помогнаха за ремонта на параклиса към храм „Св. Пророк Илия“ в Княжево


Учениците от Britanica Park School, които сега са в 12 клас, помогнаха за реновирането на паракалиса към храм „Св. пророк Илия“ в столичния квартал Княжево. За това споделиха самите те и учителите им в социалните мрежи.
Преди две години Виктор Бакоев, който тогава е в 10 клас, се включва в надпреварата за Международната награда на херцога на Единбург. Младежът търси социално значим проект, по който да работи, и така откри каузата – неделно училище към княжевския храм „Св. пророк Илия“.
В края на работата си по проекта, след две години усърдна работа, учениците закупуват столове и маси за неделното училище към храма и организират базар с домашно приготвени сладкиши в училището.

Снимка: Britanica Park School

Със събраните средства те ще закупят материали за неделното училище към храма. Някои от дванайсетокласниците участваха и с труда си в ремонтните дейности на параклиса. А през двете години, в които проектът е в ход, групи от младежи неведнъж посещават храма, като закупуват храна и приготвят пакети за нуждаещите се.
Неделното училище ще бъде духовно средище и стимул за развитие на хората от общността на църквата. „Да, чувстваме се удовлетворени от свършеното, защото виждаме, че храмът наистина помага на хора в нужда. Това е нещо, което има смисъл, и ще остане поколения напред. Като знаем, че ние сме помогнали за това, се чувстваме изключително удовлетворени“, споделиха участниците в проекта.
„Инициативата дойде от тях и е много хубаво това, че намират в себе си желание да помогнат на другите“, каза о. Дилян Цветков от княжевския храм.

Източник: Столица.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...