Ученически поход за деня на Светите братя Кирил и Методий


На 11 май Министерството на образованието и науката организира ученически поход по случай деня на Светите братя Кирил и Методий, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В похода ще вземат участие министър Даниел Вълчев, ученици от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Благоевград, ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Симитли, ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Крупник, община Симитли, народни представители от Благоевград, народни представители от Комисията по образование и наука, Комисията по правата на човека и вероизповеданията, Комисията по въпросите на младежта и спорта.

Походът тръгва от Рилски манастир. Маршрутът включва посещение на килийно училище, посещение на гроба на Св. Иван Рилски и пещерата, която е обитавал светецът. Походът ще завърши със спортни игри на Кирилова поляна.

По-късно министър Вълчев ще гостува на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Симитли, където ще направи първа копка на спортна зала и ще се срещне с учителския колектив на в училището (15.30 часа).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...