„Хвалете Господа“ – първи фестивал за религиозна музика във Велико Търново 

От днес до 30 юни в гр. Велико Търново ще се проведе за първи път Международен фестивал на религиозна музика "Хвалете Господа". Той ще бъде открит в дворцовия комплекс на хълма Царевец. Във форума ще вземат участие хорове от Румъния, Гърция, Македония и България.

 

Концертите ще се състоят в Патриаршеския храм "Възнесение Господне". Председател на Фестивалния комитет е Валентин Бобевски, а форума се провежда под егидата на кмета на старопрестолния град д-р Румен Рашев. Слушателите на програма "Христо Ботев" и предаването "Благовестие" ще имат възможност да научат повече за случващото се във Велико Търново от музикалния редактор Янина Богданова.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Дон Кихот каза:

    В книжарницата на църквата „Св. Неделя“ в София се предлагат съвсем нови (неразпаковани) екземпляри на академичните издания на Септуагинта и Вулгата. Качество – западно, а цени – български.