Храм “Свети Георги” в Добрич с ново осветлениеИзточник: Darik news

Храм ”Свети Георги” в Добрич има нови светлини. Тази вечер от 19.30 часа за първи път ще бъдe пуснато осветлението на най-стария православен храм в града. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Пенсионна осигурителна компания “Доверие”.

Храмът “Свети Георги” е построен през 1843 г. с даренията на много родолюбиви добруджанци. Опожарен по време на Кримската война, той е възстановен през 1868 година. Притежава богат и сложно изработен иконостас. Много от иконите са рисувани от дебърския иконописец Козма Блажетов.

На тържественото откриване са поканени областният управител Динчер Хаджиев, кметът на Добрич Детелина Николова, директори на институции, граждани.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...