Църквите в Пловдив ще светят през нощтаХудожествено осветление ще имат Православните храмове в Пловдив, стана ясно след срещата на Митрополит Николай с областния управител Тодор Петков. Петков ще възложи на проектантска група да изработи проект за осветление на храмовете.

Изпълнението на проектите ще бъде на общинска фирма "Обелос", а финансиране ще се търси от държавата, общината, Българската Православна църква, както и от частни дарители.

Сградата на Пловдивската митрополия се нуждае от спешен ремонт, тъй като е конструктивно нестабилна, има напуквания, а върху нея има щети от подпочвени води и слагания от тях, съобщи митрополитът. Постройката е на повече от 180 години.

Все още не е ясно какви средства ще са необходими и кога ще бъде реализиран ремонтът, но въпросът ще бъде обсъден по-детайлно следващата седмица, когато областният управител ще гостува в пловдивската Митрополия.

В Пловдивската епархия има повече от 450 църкви, манастири, храмове и параклиси, а голяма част от тях се нуждаят от спешен ремонт, каза още пловдивският митрополит Николай.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...