Чудо спря пожар в ловешкия катедрален храмМоже да харесате още...

10 Отговори

 1. Ангел Небесен каза:

  Този, който е видял плъха да бута кандилницата, той трябва да е извършил чудото и загасил огъня от завесата.
  д-р Уотсън

 2. faf каза:

  Много ми хареса това със плъха.Църковен плъх!!!!!

 3. faf каза:

  Щях да зцабравя,напоследък в горката ни страна се случват какви ли не неща,чудеса,реликви пристигат.И се сетих за Бокачо и неговият „Декамерон“….и тогава в онези времена се е случвало същото….перо от крилото на Св.арх.Михаил,кости от какво ли не,чудодейни части от кръста христов….А мислехме че тези …“неща“…. са останали в мрачното средновековие….Явно не!!!!!!!

 4. iliana каза:

  Извинете, не разбрах кои „неща“ трябваше да са останали в мрачното средновековие. Всичките неща ли, само определени ли неща, или конкретно „чудодейните части от кръста христов“?

 5. ... каза:

  Верно, тоя плъх каде се е покатерил, че да блъсне това? Ама че пакостник. Не м исе вярва да слагат кандилата по земята. Плъх, а не мишчица… (*:

 6. Християнче каза:

  Чудото щеше да бъде още по голямо ако присъстваше и архимандрит Викентий.

 7. famulus каза:

  Това наистина е чудо – в горещите и сухи дни сега олтарната завеса и иконостасът не са пламнали. Слава на Господа! Всекиму според вярата.

 8. Idiot каза:

  Не забравяйте, че Господ е един същ всеки ден до свършека на света. А ако не вярвате в чудеса, наистина не се и надявайте нито да ги видите, нито да Ви се случат.
  В молитвата за след влизане в храм се казва „Почитам светия ангел, Твоя служител, който всякога пази Божествения ти олтар“. Защо се чудите и аманите от чудеса?!? Просто ангелът на тази църква си е свършил работата, според както му е повелил Господ. А че завесата е изгоряла, това е за да ни се напомни, че не бива да забравяме Господ.

 9. Дон Кихот каза:

  Гавриил трябва да стегне подчинените си. Грубо нарушение на противопожарните изисквания е да се оставя горящ огън в църквата. Освен това, абсурдно е митрополитска катедрала да е проядена от плъхове. Утре ще изядат одеждите и сухото Причастие.

 10. chorbalan4o каза:

  е чак пък чудо не вярвам да е, понякога със спирт е трудно да се запали печка даже и много нерви се хабят… :-)))))))