За трета поредна година започна поклонническият поход „Светият път“ Днес, 1 юли 2021 г., когато честваме Възвръщане честните мощи на преп. Йоан Рилски чудотворец, със света архиерейска Литургия и благословението на Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий, започна поклонническият поход „Светият път“ 2021 г.

Повече от месец поклонниците ще вървят по пътя, по който са преминали мощите на преп. Йоан Рилски чудотворец от Търново до Рилската обител. Ръководител и организатор на похода е Паскал Пиперков, за втора година събитието се осъществява и със съдействието на фондация „Дякония и мисия“.

През 2019 г. беше създаден Национален инициативен комитет за отбелязване на 550 години от пренасянето на мощите на св. Йоан Рилски от Търново в Рилския манастир през 1469 г. и провеждане на поклоннически пешеходен поход „Светият път”.

Снимки: Фондация „Дякония и мисия“

Източник: https://www.facebook.com/diakoniaandmission/

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...