456 подписа на варненци против храма на „Свидетели на Йехова”


Източник: news.bg

Срещу започналия строеж на молитвен дом на сектата "Свидетели на Йехова" до момента са се подписали 456 жители на варненския район "Младост", съобщи радио Варна.

Представители на ВМРО, ГЕРБ, „Атака", граждански сдружения, представители на Варненската и Великопреславска митрополия се събраха късно вчера в кв. „Възраждане", за да изразят позицията си срещу строежа на сградата.
От няколко дни строежът е спрян със заповед на кмета на Варна Кирил Йорданов.
"Разрешителното за строежа е получено през 2005 година от три физически лица. Година по-късно, през 2006, те прехвърлят собствеността на имота на "Свидетелите на Йехова." – заяви юрисконсултът на район "Младост" Цветан Янакиев.
Протестиращите увериха събралите се граждани, че ще направят всичко възможно, за да бъде забранена дейността на религиозната общност.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...