ПГ на Коалиция за България се срещна със Светия Синод


Източник: Actualno.com

В Синодалната палата се е състояла среща между ръководството на Парламентарната група на Коалиция за България, начело с нейния председател Михаил Миков, и Светия Синод на Българската православна църква, съобщиха от групата на левицата.

Членовете на Светия Синод са били информирани за законодателната дейност на Народното събрание след приемането на България за пълноправен член на ЕС, се посочва в съобщението.
От своя страна те са представили въпросите и проблемите, за чието решаване Светият Синод се нуждае от подкрепата на парламента.
Сред тях са ходът на делото, заведено от противниците на единството на Българската православна църква срещу българското правителство в Международния съд в Страсбург, предложените промени в Закона за защитените територии, възстановяването на някои имоти на Българската православна църква, религиозното образование и възпитание в българското училище, взаимоотношенията с Националния институт за паметниците на културата и необходимостта от промени в нормативната уредба, се отбелязва в съобщението от ПГ на левицата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...