BOYA организира фестивал в Босна и Херцеговина през юли


На срещата на Управителния съвет на БПМС (Балкански Православен Младежки Съюз) в Рилския манастир от 17 до 19 февруари, за която съобщихме по-рано, бяха уточнени подробности около организирането на предстоящия фестивал на организацията, който ще се състои в гр. Требине (Босна и Херцеговина) през м. юли. В него ще участват представители на Православни организации и енории.

Освен фестивала БПМС ще инициира през настоящата година следните прояви: Среща на специалисти в областта на катехизацията, която ще се проведе в Гърция през м. май; Поклонническо пътуване в Родопите; Иконографски курс в манастира Путна, Румъния; Участие на момичета в монашеския живот на манастир в Гърция.

Предстои издаването на брошура, в която ще бъдат представени организацията и нейната дейност. Ще бъде подкрепен финансово и Фестивалът на Православната книга във Варна, който ще се проведе най-вероятно през м. май.

Управителният Съвет на БПМС още веднъж изказва своята благодарност на Игумена на Рилския манастир Епископ Евлогий за оказаното гостоприемство и му пожелава плодотворна дейност в Светата обител.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...