Братството на Рилския манастир: Свещениците Силвестър и Евгений Янакиеви позорят ЦъркватаМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Мaрия Неновa каза:

  Знaете, дa се „криете“зaд евaнгелието,a ЗAЩО НИКЪДЕ НЕ ПРОЧЕТОХ,ЧЕ ЩЕ СЕ МОЛИТЕ ,ЗA ТЕЗИ „ПОПОВЕ“БОГ,ДA ГИ ВРAЗУМИ????? ИЛИ ЛИПСВA ДУХA СВЯТИЙ ,НA ПРОШКA И ЧОВЕКОЛЮБИЕ??? Остaвете БОГ,дa съди…И нaпрaвете светенaтa водa във вaщa светa обител БЕЗПЛAТНA зa миряните нa Рилския мaнaстир…че, МОЯ БОГ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС ИЗГОНИ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРAМA…

 2. Данов каза:

  Крайно време беше някой да реагира! Рилските братя го направиха по много интелигентен начин. Двамата „попове“ от години вилнеят, а т.нар. Силвестър дори написа преди време във Фейсбук, че няма нищо лошо да си мечтаеш как избиваш гейове. Множеството им изцепки и опити за нагнетяване на омраза само вредят на клира и затвърждават мнението на много непрактикуващи християни, че в клира влизат предимно „откачалки“.

 3. Кир каза:

  Респект за двамата братя – отци !!! Естествено, че са неудобни за много хора, просто защото директно казват нещата такива, каквито са. И по темата за Троянския манастир, и по много други актуални въпроси ! Мен лично много ме радват двамата братя – отци ! Твърда позиция – естествено че не бива да толерираме монаси – хомосексуалисти или свещеници – хомосексуалисти !!!

 4. iliana sivova каза:

  много е тъжно, че такъв коментар към статията на дария захариева „време за отговори“ : „Жени в Църквата, нека си подадем ръка, за да бъдем заедно; да застанем заедно срещу всяко беззаконие вътре в самата Църква, срещу всичко, което погубва душите ни и невидимо, но сигурно разрушава живота ни – на нас, на нашите деца и на всичките ни ближни.“ е получил пет пъти по-силна критика от коментара на кир под този материал, който подкрепя братя анакиеви да зоват към саморазправа с провинилите се монаси. и не само – ами да ги ги обиждат публично и грозно, да им дават срокове какво да направят…да ги заплашват… и то в компанията на вулгарен националист (?!), и то в предаване на карбовски, който започва с това, че е ок с гейовете, само да не били в църквата (?!) и то с език, който приляга не на свещеник, ами на мутра от някоя чалготека.

  никакъв респект не заслужават двамата братя в тази им „отеческа“ проява. не е това начинът да се отстоява христовата истина и чистотата на православието. единственият резултат от подобни „мъжки“ стойки е възможността, овен с гейскандали и разврат, църквата да се свързва с простащина и агресия. жалка работа.

 5. Мариан Томов каза:

  Братята свещеници определено не са направили добър избор на средства с които да действат. Ако наистина има нарушение на правилата и монашеските устави то тогава извършилият го няма право да служи вече, но трябва да бъде направено по правилата – с доказателствата пред патриарха. Без медии.

 6. Райкова каза:

  [quote name=“Кир“]Респект за двамата братя – отци !!! Естествено, че са неудобни за много хора, просто защото директно казват нещата такива, каквито са. И по темата за Троянския манастир, и по много други актуални въпроси ! Мен лично много ме радват двамата братя – отци ! Твърда позиция – естествено че не бива да толерираме монаси – хомосексуалисти или свещеници – хомосексуалисти !!![/quote]

  Да, но можем да толерираме възможността да се покаят, нали така?