Кощуница: Кой Божи, човешки или европейски закон сме нарушили?Може да харесате още...

12 Отговори

 1. sandi каза:

  Има !!! И това е Българския народ !

 2. Дон Кихот каза:

  В Руската църква ще почетат архиепископ Серафим Соболев
  26 февруари 2008 | 09:34 | Агенция „Фокус“
  http://www.focus-news.net/?id=n895502

  София. Днес от 11 часа в столичния храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ („Руската църква“) ще се чества приснопаметният архиепископ Серафим (Соболев), предаде репортер на Агенция „Фокус“.
  В храма се намира гробът на този, когото мнозина почитат като светец и към когото се обръщат за помощ по най-различни поводи. Многобройни са приписваните му чудеса и много от православните християни намират опора и утеха в криптата на храма, при владика Серафим. Това е причина да върви процес на канонизация на оставилия ярка следа в българската, руската и общоправославната памет бележит духовник.
  Никола ПЕТКОВ

 3. ieromonah Ioan каза:

  Братко Павле, веднъж при един мой коментар ти ме посъветва да пиша „по-полека“, е нека сега и аз да ти кажа: махни го онова дето си го написал: saint?

 4. glory каза:

  А сега де! Параноя. 🙂

 5. portos каза:

  Да, sandi,

  Ама ние нямаме държавник, който да знае значението на израза „мира сего“.

  Не статуята на Светия Цар Борис или тази на Светия Княз Боян Енравота, нито дажа тая на Светия Патриарх Евтимий стоят в столицата ни, както статуята на Свети Сава Сръбски в Белград.

  Срещу ЦУМ кичозно се развяват полите на нещо като Атина Палада. И няма никакво отношение тази простащина към храм „Света Неделя“ (архитектурно). Нищо че, столицата е кръстена на Иисус Христос (софия – Премъдрост Божия). Но кой да знае – нашите политически свини знаят само евро фонд какво е

  И затова няма грам благородство в нашето страдание.

  А е имало време, когато не е било така…

 6. Vasco каза:

  Стига крокодилски сълзи за „сръбско Косово“! Вместо да вият на умряло сърбите, нека внимателно прочетат историята и да видят чие е било преди това Косово. Българско е било. и църквите там също са били български. И самите сърби са били български граждани на Първото българско царство. Миряни на Българската патриаршия и после на Българската Охридска архиепископия.
  С право сърбите са наказани – отворили бяха уста да налапат всички земи на съседните им народи. Ама нещо май се задавиха.

 7. portos каза:

  Нацията „живее“, когато се уповава на Живия Бог. Важно е косовските храмове и манастири да са пълни и да са в ръцете на добри стопани. Отношението към тези неща легитимира „собствеността“ върху територията.

  Това може да не е никакво наказание, а просто изпитание. Виж – ако бъде обявена автономията на Велико Търново, това вече ще е наказание, задето се лутаме между евро-нагъзурщина и Воленсидеровски тангризъм.

 8. Al Rashid каза:

  Мили братя, защо публикувате тези националистически и клиро-фашистки прояви на вечните ни врагове – Сърбите? И какво отношение към Православието има речта на един министър-председател?

 9. templar каза:

  Косово е Сърбия!
  Путин е Православие!

  Струва ми се, че Православие БГ залита към нещо, което ще маргинализира православието. Жалки опити на варненския владика – милиционер да превърне БПЦ в „религиозното“ крило на бившата комунистическа партия.

  Добре, че Куба не е православна, защото щяхте да плачете умилно и за Кастро.

  Кич!

 10. portos каза:

  ЦИТАТ:
  „И какво отношение към Православието има речта на един министър-председател?“

  Да. Разбира се, не бива да се съотнасят такива неща към Православието. Църквата е музей и болница (в частност психиатрия). Политиката ще я оставим на ПАСЕ, възпитанието на децата – на държавните хранилки за еничари. И всички ще са щастливи…

  Но аз имам въпрос – ти ли ще ми кажеш докъде да се простират моите търсения и интереси?

 11. Al Rashid каза:

  greshkata e moq, zashtoto ne se doizkazah. Ministyr-predsedatel koyto se moli v cyrkva pred kamerite na nacionalnata televiziq, a v shyshtoto vreme, bukvalno nqkolko preki po-nadolu po ulicata, s blagoslovenieto na syshtiqt 4ovek i negovata policiq, i s blagoslovenieto na klira na SPC bqha unishtozheni posolstva, ograbeni magazini, raneni stotici hora, i dazhe edin ubit….

 12. portos каза:

  За какво „благословение“ говорите Ал Рашид??

  Сръбската Православна Църква вече се дистанцира от вандалските прояви.

  Спекулираш, струва ми се?