Симеон Сакскобургготски призова митрополитите да се молят за него само „тихо в сърцето си“simeon-sakskoburggothaОфициалният сайт на БПЦ – Българска Патриаршия bg-patriarshia.bg публикува писмо на Симеон Сакскобургготски до Светия Синод по повод последното решение на Синода за богослужебното му споменаване като „цар на българите“.

В писмото си бившият монарх за пръв път открито заявява, че е получил царско помазание през 1943 г. в дворцовия параклис „Св. ап. Петър и Павел“ от митрополити – членове на тогавашния Свети Синод.

Същевременно, Симеон Сакскобургготски обръща внимание на Светия Синод, че последното им решение „внася смут в обществеността и дори в очите на Синклита“ (правителството) и призовава молитвите за него да останат частни, а не публични. С това изявление на практика бившият цар призовава синодалните архиереи да отменят решението си.

Вижте целия текст на писмото.

Снимка: официален сайт на Н. В. Симеон II

Писмо на Симеон Сакскобургготски до Светия Синод

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...