Йеромонах Висарион: Светостта е задължителна цел за търсещитеМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. о. Стоян каза:

  Едва ли с архаични пароли, съдържащи религиозно-морални алабализми, позива за спасение ще докосне сърцето на днешния човек. Стига вече с тая имагинерната „борба с изкушенията”, предложете и покажете на човека любовта на Христос и живота в Църквата като предвкусване на Царството Божие. О. Висарион продължава да се изживява като фактор в българското православие, но мисля, че ще му бъде от полза да вземе да ходи по-често на богословстки форуми да се отрезви малко.

 2. Гошо каза:

  [quote name=“о. Стоян“]О. Висарион продължава да се изживява като фактор в българското православие, но мисля, че ще му бъде от полза да вземе да ходи по-често на богословстки форуми да се отрезви малко.[/quote]
  Няма да е зле и по-често да пребивава в манастира си. Все го гледам в София, по провинцията ходия често да приказва… А кога си върши работата на епитроп?!

 3. Данов каза:

  Колкото повече се опитвам да вникна във всички „произведения“ на този човек, толкова повече стигам до извода, че става въпрос за някакво болно и изопачено псевдобогословие. Този човек има много да поработи върху себе си, да спре да поддържа връзка с т.нар. архим. Касиян и тогава да застане като пастир и духовник пред хората.